Header
Header
Header
Header
 

Maura Middelhoff


Ik ben niet mijn omstandigheden
In 2015 kreeg ik een miskraam. We wisten al vrij vroeg dat er iets mis was en moesten een paar weken aankijken hoe één en ander zich zou ontwikkelen. Ik heb ruim anderhalve maand ervaren hoe het is om leven te dragen, wetende dat de dood zo dichtbij is, met een reële kans dat dit leven dood geboren zou worden. Een unieke en impactvolle ervaring, die me helemaal op mezelf terugwierp.

Na de bevalling pakte ik de gewone dingen in het leven rustig aan weer op. Eerst in het gezin, daarna op mijn werk. Dat ging ogenschijnlijk goed, maar ik merkte aan alles dat ik hulp nodig had. Niet zozeer om over de miskraam heen te komen. Er was meer aan de hand. Het verdriet kwam van dieper.

Ik vroeg rond naar goede coaches en andere vormen van ondersteuning. Ik voelde bij elke suggestie dat het me niet meer verder zou helpen. De oplossing zat hem niet in het nog verder analyseren van de pijn, waar die vandaan kwam, hoe ik daardoor gevormd ben en wat ik zou kunnen doen om daarmee om te gaan.

Daarom wist ik meteen dat het Persoonlijk Inspiratie Proces de juiste volgende stap was voor mij. Wat daarin voor mij namelijk nieuw was, was het onderscheid tussen mijn kern en mijn persoonlijkheid. Allebei waardenvol, allebei oorspronkelijk, allebei van mij. Maar dat ik de optie had vanuit mijn kern te leven en werken, en me niet door mijn persoonlijkheid te laten leiden, maakte me nieuwsgiering, enthousiast en opgelucht. Er was beweging mogelijk en het begin van die beweging zat al in mijzelf…

 

Op verschillende vlakken een eye opener
In mijn professionele leven hou ik me bezig met organisatie verandering en ontwikkeling. Vooral met het begeleiden en coachen van teams en teamprestaties, het ontwikkelen van passend leiderschap en competenties en ondersteunende processen en systemen. Toen ik bij Marjan met mijn Persoonlijk Inspiratie Proces begon, werden mij al heel snel 2 dingen duidelijk:

  1. Ik kon nog veel oorspronkelijker zijn dan ik dacht. En in die oorspronkelijkheid zat alles al: van zachte aandacht tot stevige daadkracht, van scherpte tot mildheid en van samenwerken tot zelfstandigheid.
  2. Als ik deze manier van begeleiden zou kunnen inzetten in mijn werk, dan zou het stimuleren van teamontwikkeling en leiderschap er totaal anders uit gaan zien. Niet meer in een bol vragen aan een ander om te veranderen. Maar vanuit de kern mensen uitnodigen tot het nemen van verantwoordelijkheid voor wie ze zijn en wat ze doen, in de verandering die een organisatie doormaakt. Verwacht of onverwacht, gewenst of ongewenst.

Tijdens mijn eigen Persoonlijk Inspiratie Proces werd ik opnieuw zwanger. Ik heb deze zwangerschap heel anders beleefd. De focus op mijn kern, maakte dat ik alles wat er in me opkwam, heel dicht bij mezelf en mijn kindje kon houden. Ik voelde een stevige, serene rust. En die rust kan ik inmiddels ook in mijn gezin brengen. Er ontstaat een ander, meer wezenlijk en wederkerig contact. Met mijn man én met mijn kinderen.

Dat ik de opleiding tot Persoonlijk Procesbegeleider bij Sense2Know zou gaan volgen, stond voor mij als een paal boven water. Niet alleen om me nog meer te kunnen verdiepen in de materie. Ik was echt van plan het begeleiden van Persoonlijk Inspiratie Processen een onderdeel te maken van mijn carrière.

In de periode van de opleiding, werd het team waarin ik werkzaam was, opgeheven en werd ik boventallig. Ik kreeg tijd om mij te oriënteren op een nieuwe baan. Een uitgelezen moment om de keuze te maken vanuit mijn kern! En waar ik in eerste instantie wel klaar was met de organisatie die mij boventallig had verklaard, ben ik uiteindelijk teruggekeerd in een functie die mij op het lijf geschreven is. Ik ervaar dagelijks dat ik op een andere manier werk. Meer mezelf, betrouwbaarder, zelfstandiger, lichter. Het levert andere resultaten op. En het wordt gezien door collega’s.

 

Wie ben ik?
Ik heb ruime ervaring in het vormgeven van grote verander- en verbetertrajecten op verschillende managementlagen in organisaties en in begeleiding van teams en individuele mensen. Ik straal vertrouwen uit, creëer veiligheid en breng snel scherpte en diepgang.

Verandering komt van binnenuit. Het besef dat ik zelf steeds een onderdeel ben van de verandering die gevraagd wordt, pas ik toe in hoe ik leef, hoe ik werk, hoe ik met collega’s omga en hoe ik invulling geef aan de opdrachten die ik uitvoer.

Ik nodig je uit tot het nemen van verantwoordelijkheid voor wie je bent en wat je doet, in elke situatie die je tegenkomt, verwacht of onverwacht, gewenst of ongewenst. Samen gaan we op zoek naar wie je in wezen, in essentie altijd al bent geweest. Waardoor je jezelf laat overschaduwen, waar en hoe jij je aanpast en een deel van jezelf daarmee inlevert. Om uiteindelijk met elkaar te ontdekken hoe jij je kern leidend kunt laten zijn in je denken en je doen. En te ervaren dat je dan echt op je best bent. Voor jezelf, je omgeving en in de manier waarop je jouw leven wilt vormgeven. In alle omstandigheden.

 
Marjan